Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
75 Postów
Roksana Muszyńska
(roxanka)
Początkujący
Inez dzieki za przypomnienie!!! Boze jaka niemota ze mne przez ta pogode!!! no przeciez ja tez tak sie rejestrowalam!!! heheh sama z siebie sie smieje

A do konsulatu juz sie zapisalam na koniec wrzesnia, mailowo tak jak jest napisane na stronie ambasady, wiec tylko zdjecie nam zostaje. A powiedzcie gdzie w bergen dobrze robia zdjecia??? bo wiem, ze przy konsulacie jest jakis fotograf co robi zdjecia ale niech akurat bedzie zamkniety albo cos to wtedy bedziemy utopieni wiec wole zrobic.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Fotograf Sturlason - Roald Amundsensgt 6, 0161 Oslo - 22 42 41 22
to jest ten w Oslo, babka wie co i jak i fotki na pewno beda dobre i na pewno Wam nie odrzuca ich w konsulacie. To jego strona i tam z prawej strony sa od razu godziny otwarcia sturlason.no/ oczywiscie jesli z dzieckiem od razu lecicie.

My w Bergen nie robilismy, bo wlasnie balismy się, że Nam fotki odrzuca. A tam babka zapytala tylko do czego i jak sie powiedzialo polski paszport to od razu sie usmiechala
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
A ja wysyłam męża samego Moi znajomi robili zdjęcia u fotografa w Exibition i też im przyjęli więc mam nadzieje,że i nam przyjmną bez problemu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
Dziewczyny jak umawiałyście wizyte w konsulacie trzeba podać numer aktu urodzenia tylko,że na tym norweskim fødselsattest nie ma żadnego numeru Czy jak nic tam nie wpisze to będzie ok?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty

(MagdaD)
Nowicjusz
Czesc Ja nic nie wpisywalam .Ja mam wizyte w konsulacie umowiona na 17 tego w poniedzialek , Mam pytanie gdzie bylyscie u notariusza zeby potwierdzic podpis...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
Znajoma mi mówiła,że w sądzie jest notariusz,który potwierdza notarialnie i załatwiają to od ręki.
Ja umówiłam męża na 1 października
A to napewno ma być potwierdzenie podpisu ojca a nie matki skoro ja zostaje a on jedzie?Bo jakoś mi się to dziwne wydaje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty

(MagdaD)
Nowicjusz
To musi byc potwierdzenie podpisu Twojego i podpisujesz przy notariuszu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Anna Anna
(Ania199)
Początkujący
Dziewczyny piszecie upowaznienie... Cos mniej wiecej takiej tresci:
Ja, .... Legitymujuaca sie ...., o numerze, wydanym przez (tu najważniejsze informacje z paszportu) wyrażam zgode na wystawienie mojemu dziecku, (imię i nazwisko dziecka, data urodzenia) paszportu.

I podpisujecie u notariusza. Wzcie ze soba paszport a pozniej ni zapomnijcie podac mężowi zeby zabral ze soba do oslo.
Notariusz jest w starym sadzie w bergen. Wchodzicie głównym wejsciem a noratiusz znajduje sie zaraz na wprost Was po prawej stronie. Zreszta zapytaja was przy wejsciu po co przyszliście.
Notariuszowi nic nie placicie. Tylko dobrze jest zabrac ze soba tez akt urodzenia dziecka i poprosic ich o kopie. Ona będzie tez poświadczona przez notariusza. Jest potrzebna do tego, zeby dostac na niej apostille w urzedzie wojewodzkim. Z kolei to jest potrzebne, zeby zarejestrować dziecko w polskim urzędzie stanu cywilnego.
Paszport maz zalatwial sam i nie bylo zadznego prolemu. Zdjecie robilismy w Knarviku. Tylko u dwóch fotografow bo jeden nam wciskal zdjecie z czerwonymi oczami i poszlismy do innego.
Co do rejestracji dziecka w Polsce nie zalatwilismy tego boi nie zdazylismy przetłumaczyc aktu z apostille na polski. Jest opcja ze w konsulacie robia to za nas ale zdzieraja tylko kase z ludzi. Mozna to zrobic spokojnie samemu chyba ze ktos woli miec spokojna glowe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty

(MagdaD)
Nowicjusz
Ania 199 Dzieki za informacje ja dzisiaj wybieram sie do notariusza ,dobrze wiedziec ze mozna podbic takze akt urodzenia norweski (kopie )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Anna Anna
(Ania199)
Początkujący
Nie ma za co powodzenia
A bez tego aktu od notariusza nie dostaniecie apostille. My chcieliśmy tez na międzynarodowy wziac apostille ale wlasnie tam zabraklo nam tej pieczątki...
Musimy poczekac z rejestracja synka do stycznia...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok